Merhabalar sevgili okurlar, sizler için daha önce; Hamileliğin 1.Trimester, 2.Trimester, 3.Trimester dönemleri ve gebeliğin 0 ila 8 hafta, 9 ila 12 hafta, 13 ila 16 hafta, 17 ila 20 hafta, 21 ila 24 hafta, 25 ila 28 haftası neler yaşandığını paylaştık dilerseniz verdiğimiz linklerden ulaşabilirsiniz. Şimdi ise biraz daha minimize ve detaylı hali olan hafta hafta hamilelik dönemlerinden 29 ila 32 hafta arasında yaşananları sunacağız. Keyifli okumalar dileriz.
Hamileliğin 29.-30.-31. Haftası
Doğmamış bebeğiniz çok aktif olmaya devam ediyor. Bu dönemde bebeğiniz oldukça aktif. Birçok hareketin farkına varabilirsiniz. Her gün hissetmeniz gereken hareketlerin belirli bir sayısı yoktur. Bebekten bebeğe değişiklik gösterir. Her hamilelik farklıdır. Doğmamış bebeğinizin kendi hareket tarzının farkında olmalısınız.
Not: Bu hareket şekli değişirse, derhal en yakın hastane ile iletişime geçin.
- Bebeğiniz parmaklarını veya yumruğunu emmeye başlayacaktır.
- Verniks kazeöza tabakası kaybolacaktır ve lanugo tüyleri de dokülmeye başlayacaktır.
- Gözleri odaklanmaya başlamıştır.
- Ciğerleri gelişmeye devam etmektedir.
- 36. Haftaya kadar kendi başlarına nefes alabilecek duruma gelmezler. Ama eğer bebeğiniz bu hafta doğsaydı yüzde 90-95 ihtimal ile sağlıklı bir şekilde yaşamına devam ederdi. Ancak en başlarda yine nefes alabilmek için desteğe ihtiyaç duyarlardı.
Hamileliğin 32. Haftası
Bebeğinizin kafası yüksek ihtimalle aşağı doğru bakıyor ve doğuma hazırlanıyor. Bu sürece “cephaliç presentatıon” veya kafa sunumu denilebilir. Eğer bebeğinizin kafası aşağıya henüz bakmıyorsa kaygılanmanıza gerek yok. Daha sonraki haftalarda da aşağı doğru dönebilir.
- Bebeğinizin yemek borusu gelişmiş durumdadır.
- Hala amniyotik sıvı ile beslenmektedir.
- Hafızalası şekillenmeye başlamıştır.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Bebeklerin Aldıkları İlk Nefes Hayati Beyin Değişikliklerini Nasıl Tetikliyor?
Şans Verilseydi, Kadınlar Dünyayı Erkeklerden Farklı Yönetir Miydi?
Bir Deha Olarak Doğuyoruz Ama Eğitim Sistemi Bizi Aptallaştırıyor
Yorumlar 2