Bu yazıda Windows 10’u kullanan ortalama bir kullanıcı bu yazıyı yararlı bulmasa da, bilgisayarlarının performansından en iyi şekilde yararlanmak için profesyoneller tarafından kullanılabilecek en iyi 5 Windows 10 aracını sunduk. Keyifli okumalar dileriz.
1. Winget
Bu, Windows 10’dan bağımsız olarak geliştirilen ve sisteme dahil edilen açık kaynaklı bir araçtır.
Bu araç, geliştiricilerin ve kullanıcıların, bir uygulama mağazasından sıradan yükleme işlemine veya en çok kullanılan popüler çift tıklamaya kıyasla çok daha kolay ve rahat bir şekilde uygulamaları kolayca indirip yüklemelerine olanak tanır. Bu araç, uygulamaları alternatif olarak yüklemeye çalışan veya bir dizi programın tüm kurulum sürecini çok daha verimli bir şekilde otomatikleştirmeye çalışan kullanıcılar için son derece kullanışlıdır. Tabii bundan en iyi verimi almak istiyorsanız eski bir bilgisayar işinizi görmeyecektir.
2. Pokemon
Geçtiğimiz sonbahar güncellemesinde eklenen yanında iki yeni özelliği de içeren bir Windows 10 ağ paketi algılayıcısıdır. Bu bir sayısal ağ üzerinden geçen trafiği izlemeye yarayan yazılımların genel adıdır. Bu, izlenen paketleri gerçek zamanlı olarak görüntülemenin yanı sıra belirli Pktmon günlüklerini PCAPNG, (bu paketlerin uzantısı) desteğine dönüştürmeyi sağlar. Bunun nedeni, PCAPNG’nin ağ izleme sistemiyle uyumlu olmasıdır. Kullanıcılara günlükleri analiz vermeleri için belirli ek seçenekler de sağlamaktadır.
3. Windows Dosya Kurtarma Aracı – (Windows File Recovery tool)
Adından da anlaşılacağı üzere bu araç, yanlışlıkla veya kasıtlı olarak sildiğimiz dosyaları bilgisayarımıza geri getirmemize olanak tanır. Araç, üç farklı varsayılan kullanım modu ile “winfi” adı verilen çalıştırılabilir özel bir komut satırıdır. Bu özel aracı kullanmak için önce resmi Microsoft Mağazasından indirmeniz gerekiyor.
4. PowerToys
Bu özel araç, Windows 95’i daha işlevsel hale getirdi ve daha önce 2002’de Windows XP’nin ikinci sürümünün çıkmasıyla birlikte PowerToys’ta büyük ölçüde değişiklikler yapıldı. Şimdi, PowerToys aracı yenilenmiş bir şekilde Windows 10 için de kullanılabiliyor.
Ana fikir, Windows 95’teki orijinal haline tamamen sadık kalmak ve birçok işlemde üretkenliğin yanı sıra daha fazla özelleştirme sunmak. Bunu kullanmak da oldukça basit, kurulum dosyasını indirin ve çalıştırın. İşlemler bittikten sonra, sistem tepsisinde bir PowerToys simgesi göreceksiniz. Simgeye basın ve çalıştırın.
5. Windows Terminali (Windows Terminal)
Eğer bilmiyorsanız söyleyeyim: bu araç Linux’tan ilham almıştır ve Microsoft şimdi onu Windows 10 için nihai komut satırı aracına dönüştürmeye çalışıyor. Bu araç, temel klasik komut istemiyle tek bir arabirimden diğer büyük etkileşim hedefleriyle ancak gelişmiş Powershell konsolu ve ayrıca kullanıcıların daha sonra göreceği WSL 2 ile de çalışacak.
Aracın, belirli komutları ve değiştiricileri çalıştırarak çalışacak belirli bir metin tabanlı yorumlayıcı olacak. Ayrıca, sekmeli kullanıcı arayüzü, kelime işlemcisi için GPU hızlandırması için destek gibi bazı yeni özelliklere sahip olacak, ayrıca emojiler, yazı tipleri, temalar ve daha fazla özelleştirme dahil olmak üzere Unicode için tam desteği alacak.
Bu yazımızda size bilmeniz gereken 5 Windows 10 aracını tanıttık. Dediğimiz gibi ortalama bir kullanıcı bu yazıyı yararlı bulmasa da, bilgisayarlarının performansından en iyi şekilde yararlanmak isteyen profesyoneller bunun tadını çıkaracaktır.
Utku Emre KOCAİBİŞ
Bunlar da ilginizi çekebilir
ASLA Kullanmamanız Gereken 3 GitHub Komutu
Kötü Amaçlı Yazılım (Malware) Nedir? ve Bilgisayarınızı Nasıl Koruyabilirsiniz?
Yorumlar 3